bitdefender-avertizeaza-asupra-unui-val-de-atacuri-informatice-in-romania-hackerii-trimit-mesaje-in-numele-mai-multor-companii-si-institutii,-precum-banca-transilvania-si-posta-romana,-cu-linkuri-sau-fisiere-periculoase.

Bitdefender avertizează asupra unui val de atacuri informatice în România. Hackerii trimit mesaje în numele mai multor companii și instituții, precum Banca Transilvania și Poșta Română, cu linkuri sau fișiere periculoase.

Conform specialiștilor din domeniul securității informatice, atacatorii se folosesc de identitatea unor companii și societăți cunoscute, cum sunt Poșta Română sau Banca Transilvania. Pentru a fi cât mai credibili, folosesc un limbaj îngrijit, corect, dar și logo-urile și culorile companiilor respective.

În e-mail-ul trimis în numele Poștei Române, hackerii pretind o taxă pentru expedierea unui colet. Printr-un link atașat, utilizatorul este redirecționat pe un site administrat de infractori, unde i se cer datele cardului, pentru ca presupusa taxă de livrare să fie achitată.

Mesajele care se folosesc de identitatea Băncii Transilvania sugerează descărcarea unui atașament ce conține un fișier executabil, care odată instalat, permite accesul străin pe dispozitiv.

Bitdefender îndeamnă utilizatorii să folosească direct pagina oficială de internet a companiilor și societăților în cauză, pentru a efectua plăți, dar și evitarea accesării fișierelor executabile sau link-uri atașate e-mail-urilor suspecte.

Sursa: Bitdefender.