olanda-statistica-oficiala-anunta-ca-pandemia-de-coronavirus-a-provocat-cea-mai-mare-rata-de-crestere-a-numarului-anual-de-decese,-de-la-al-doilea-razboi-mondial-pana-in-prezent.

Olanda. Statistica oficială anunță că pandemia de coronavirus a provocat cea mai mare rată de creștere a numărului anual de decese, de la Al Doilea Război Mondial până în prezent.

Biroul Național olandez de Statistică (CBS) arată că, în acest an, pe teritoriul țării au murit 162 de mii de persoane, cu 13 mii mai multe decât bilanțul așteptat dacă statul nu s-ar fi confruntat cu pandemia de coronavirus.

”Un astfel de ritm de creștere nu s-a mai înregistrat de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial” concluzionează Biroul de Statistică.

Dacă în timpul primului val pandemic (între martie și mai), au murit cu nouă mii de oameni mai mult decât în anii anterior, în timpul celui de-al doilea val (de la jumătatea lunii septembrie), s-au înregistrat alte șase mii de decese suplimentare. CBS arată că, în celelalte luni, numărul de decese a fost sub nivelul anilor precedenți.

Deși oficial s-au înregistrat peste 770 de mii de infectări și peste 11 mii de decese provocate de virusul SARS-Cov-2, bilanțul este în realitate mult mai mare deoarece în primăvară numărul de teste a fost limitat de capacitatea de procesare a laboratoarelor.

Regatul Țărilor de Jos (Olanda) are o populație de circa 17 milioane de locuitori.

Sursa: Reuters.