analiza-insp-saptamana-trecuta-au-fost-efectuate-cele-mai-putine-teste-de-coronavirus-de-la-inceputul-lunii-iulie,-mult-sub-capacitatea-de-testare-o-treime-din-totalul-cazurilor,-in-bucuresti,-timis,-ilfov,-constanta-si-cluj.

Analiză INSP. Săptămâna trecută au fost efectuate cele mai puține teste de coronavirus de la începutul lunii iulie, mult sub capacitatea de testare. O treime din totalul cazurilor, în București, Timiș, Ilfov, Constanța și Cluj.

INSP arată că în săptămâna 21 – 27 decembrie, 34.9% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Timiș, Ilfov, Constanța și Cluj. În același timp, 36% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Constanța, Timiș, Bihor și Prahova.

Potrivit datelor, de la începutul pandemiei până în prezent 1 din 66 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 84.5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.7% din decese au fost la bărbați. 95.1% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Totodată, numărul de testări a continuat să scadă. În săptămâna 21 – 27 decembrie s-au efectuat cele mai puține teste din ultimele 24 de săptâmâni.

Sursă: comunicat oficial