raed-arafat:-dupa-sarbatori,-e-posibil-sa-avem-o-crestere-a-numarului-de-cazuri-de-coronavirus-cei-mai-multi-romani-au-respectat-masurile-impuse-si-au-petrecut-sarbatorile-acasa,-dar-o-parte-nu,-dovada-si-numarul-mare-de-amenzi.

Raed Arafat: După sărbători, e posibil sa avem o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Cei mai mulți români au respectat măsurile impuse și au petrecut sărbătorile acasă, dar o parte nu, dovadă și numărul mare de amenzi.

Într-o intervenție la Digi 24, secretarul de stat Raed Arafat, coordonatorul DSU, a apreciat că România începe noul an cu o situație epidemică “de platou”, în ușoară scădere a numărului de cazuri, dar scăderea este lentă.

“Este posibil să avem o creștere după sărbători, pentru că o parte a populației nu a respectat regulile, dovadă și numărul mare de amenzi date (peste cinci mii, pe 1 ianuarie – n.r.). Dar cei mai mulți au respectat măsurile impuse și au petrecut sărbătorile acasă. Urmează să vedem cât de mare va fi această creștere. Nu este totuna să avem o creștere mai lentă cu una mai abruptă, așa cum am avut acum două săptămâni, când sistemul sanitar a fost pus sub presiune.”

Arafat a avertizat populația că începerea vaccinării nu înseamnă sfârșitul pandemiei: 

“Avem doua fronturi care merg în paralel – frontul de respectare a măsurilor și frontul de vaccinare, care sperăm să ducă la sfârșitul restricțiilor, dar mai e mult până acolo. Eu sunt convins că starea de alertă va continua. Nu am ieșit încă la un liman”, a mai spus Raed Arafat.