noua-contacti-din-zece-identificati,-ai-unuia-dintre-bucurestenii-infectati-cu-tulpina-britanica-de-coronavirus,-au-fost-testati-pozitiv-niciunul-nu-a-iesit-recent-din-tara.

Nouă contacți din zece identificați, ai unuia dintre bucureștenii infectați cu tulpina britanică de coronavirus, au fost testați pozitiv. Niciunul nu a ieșit recent din țară.

Ministerul Sănătății informează, printr-un comunicat de presă, că a fost demarată o anchetă epidemiologică în jurul unei persoane infectate cu tulpina britanică de coronavirus. Din zece contacți direcți identificați, nouă au prezentat teste pozitive, însă nu se știe deocamdată dacă sunt infectați cu aceeași tulpină. Specialiștii vor stabili despre ce formă a virusului este vorba, în urma procesului de secvențiere molecularā, care va avea loc zilele următoare.

Niciuna dintre persoanele cu teste pozitive nu au călătorit recent în afara țării. Bucureșteanul, despre care autoritățile au anunțat vineri că este infectat, lucrează la o școală din Capitală, potrivit Ministerului Sănătății. Școala va fi dezinfectată complet.

”Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat/foarte ridicat” mai arată Ministerul Sănătății în comunicat.

Un prim caz de infectare cu coronavirus cu tulpina din Marea Britanie a fost confirmat în România pe 8 ianuarie.