australia-incendii-de-vegetatie-de-amploare-in-apropierea-orasului-perth-(vestul-tarii)-desi-este-in-carantina-stricta,-a-fost-nevoie-de-evacuarea-de-urgenta-a-numeroase-locuinte.

Australia. Incendii de vegetație de amploare în apropierea orașului Perth (vestul țării). Deși este în carantină strictă, a fost nevoie de evacuarea de urgență a numeroase locuințe.

“În acest moment, autoritățile se luptă cu două tipuri diferite de urgențe, cea privind incendiul și cea privind carantina cauzată de Covid-19”, a declarat premierul Mark McGowan

Pompierii lucrează în condiții ”extrem de grele”, cu temperaturi care ating 37 de grade Celsius, în lupta cu focul care a cuprins mai multe clădiri și câmpuri.

Incendiul a cuprins o suprafață de șapte mii de hectare și un perimetru de aproximativ 75 de kilometri”, a declarat un oficial al Departamentului de Pompieri. Acesta a adăugat că vânturile puternice de peste noapte au forțat un număr semnificativ de locuitori să se evacueze și să se adăpostească în centre speciale.

Cenușa și fumul rezultate în urma arderii au ajuns chiar până în centrul Perth, la aproximativ 30 de kilometri distanță de locul incendiilor.

Autoritățile din Perth au impus închiderea orașului, în urma depistării unui caz de infectare cu  coronavirus cu tulpina britanică.

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru mai multe zone din Australia, în care calitatea aerului poate să reprezinte un risc pentru sănătate. Cetăţenii români care se află în statul Australia de Vest sunt sfătuiţi să se informeze cu atenţie înainte de orice deplasare, să consulte informaţiile puse la dispoziţie de guvernul local şi să ia în considerare pericolele la care se pot supune. 

Perth este capitala statului Australia de Vest, dar și al patrulea cel mai mare de pe continentul australian.

Surse alternative: BBC, MAE, France24