reuters:-vanzarile-de-autovehicule-noi-in-germania-au-scazut-cu-peste-30%-in-ianuarie,-pe-fondul-masurilor-de-restrictie-impuse-pentru-prevenirea-raspandirii-pandemiei-s-au-comercializat-doar-17-mii-de-unitati.

Reuters: Vânzările de autovehicule noi în Germania au scăzut cu peste 30% în ianuarie, pe fondul măsurilor de restricție impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei. S-au comercializat doar 17 mii de unități.

Dealerii auto au fost afectați de a doua carantină totală (lockdown) împusă din cauza pandemiei de coronavirus din Germania, care a presupus închiderea magazinelor neesențiale de la jumătatea lunii decembrie, și de expirarea la sfârșitul anului 2020 a perioadei de scutiri de taxe pentru consumatori.

Înmatriculările de mașini noi în decembrie au crescut cu aproape 10%. Datele prezentate de Reuters nu sunt încă oficiale, autoritatea auto germană urmează să publice astăzi cifrele exacete ale vânzărilor auto.

În România, în luna ianuarie, numărul înmatriculărilor de mașini noi a scăzut cu aproape 50% comparativ cu luna similară a anului trecut. Dacia a înregistrat cea mai mare scădere, de -75%.

Sursă alternativă: Reuters.