autoritatile-anunta-ca-in-platforma-de-programare-pentru-vaccinare-va-fi-introdusa-o-lista-de-asteptare,-insa-nu-precizeaza-de-cand-va-fi-operationala-persoanele-care-se-afla-pe-aceasta-lista-vor-fi-notificate-in-momentul-in-care-se-elibereaza-locuri-in-centrul-de-vaccinare-ales.

Autoritățile anunță că în platforma de programare pentru vaccinare va fi introdusă o listă de așteptare, însă nu precizează de când va fi operațională. Persoanele care se află pe această lista vor fi notificate în momentul în care se eliberează locuri în centrul de vaccinare ales.

”Un element important este implementarea listei de așteptare în platforma de programare. Această listă de așteptare va deveni funcțională odată ce numărul centrelor de vaccinare de la nivel național va fi cel prevăzut conform etapei a doua și, de asemenea, vor fi activate toate centrele de vaccinare, începând cu luna aprilie, care vor deservi inclusiv populația generală cuprinsă în etapa a treia a campaniei de vaccinare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a explicat modalitatea de funcționare a listei de așteptare. Astfel, atunci când o persoană își face un cont în platforma de vaccinare poate vedea numărul de persoane aflate înaintea sa și va putea opta pentru un centru de vaccinare, urmând să fie notificată prin SMS și mail în momentul în care se eliberează un loc în centrul de vaccinare ales.

Totodată, autoritățile au anunțat că în februarie, România va primi 270 de mii de doze de vaccin de la Pfizer, iar în martie vor sosi alte 1,1 milioane de doze.

De la Moderna urmează să primim 167 de mii de doze în februarie, iar în martie ne vor fi livrate 226 de doze, probabil în două transe.

AstraZeneca va trimite pe 12 februarie 92 de mii de doze, iar până la finalul lunii suplimentar până la 740 de mii. Până la mijlocul lui martie vor sosi în țara alte 370 de mii de doze de la AstraZeneca.

România a primit până azi 1.236.449 de doze de vaccin Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Dintre acestea, au fost distribuite 981.610 doze, iar stocul existent este de 254.839 de doze.
De la Pfizer au fost recepționate 1.076.849 de doze, iar stocul existent este de 170.879 de doze. 

De la Moderna au fost recepționate 78.000 de doze de vaccin, au fost distribuite 40.540, iar stocul existent este de 37.460 de doze de vaccin.

De la AstraZeneca s-au primit 81.600 de doze și au fost deja distribuite în centre.