fiica-emirului-dubaiului-sustine-ca-este-tinuta-ostatica-de-tatal-ei-si-cere-ajutor-printesa-latifa-al-maktoum,-care-a-incercat-sa-fuga-din-tara-in-2018,-a-trimis-mai-multe-mesaje-video-secrete-prietenilor,-in-care-sustine-ca-se-teme-pentru-viata-ei.

Fiica emirului Dubaiului susține că este ținută ostatică de tatăl ei și cere ajutor. Prințesa Latifa Al Maktoum, care a încercat să fugă din țară în 2018, a trimis mai multe mesaje video secrete prietenilor, în care susține că se teme pentru viața ei.

Videoclipurile intrate în posesia BBC Panorama au fost înregistrate pe parcursul mai multor luni, pe un telefon pe care Latifa l-a primit în secret, la aproximativ un an de la capturarea și întoarcerea ei în Dubai. Mesajele au fost înregistrate într-o baie, acesta fiind loc în care era nesupravegheată și putea închide ușa.

În imaginile video, prințesa Latifa Al Maktoum spune că, în 2018, în timp ce încerca să părăsească țara la bordul unui yacht, trupe de commando au capturat-o, au drogat-o și au dus-o înapoi în Dubai.

Fiica șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, unul dintre cei mai bogați șefi de stat din lume și liderul Dubaiului, povestește momentul în care soldații au urcat la bordul yachtului. Precizează că a fost drogată de către soldați și și-a pierdut cunoștința, în timp ce era dusă înapoi în Dubai cu un avion privat, unde a fost ținută singură, fără acces la asistență medicală sau juridică, într-o vilă păzită de poliție, cu ferestre și uși închise.

Mesajele pe care Latifa le trimitea prietenilor ei s-au oprit subit, iar aceștia îndeamnă ONU să intervină. Susțin că au luat decizia de a publica videoclipurile acum din motive de îngrijorare pentru siguranța prințesei. Dubaiul și Emiratele Arabe au spus anterior că prințesa este în siguranță alături de familia ei.

Mary Robinson, fosta trimisă a ONU care a analizat cazul prințesei și care o descrisese inițial drept o „tânără cu probleme” după ce a cunoscut-o în 2018, spune acum că a fost “păcălită” de familia prințesei. Fostul înalt comisar al ONU pentru drepturile omului și președinte al Irlandei s-a alăturat s-a alăturat celor care cer infromații cu privire la starea și locul în care se află Latifa în acest moment.

Sursa: BBC