angela-merkel-anunta,-dupa-summitul-liderilor-europeni-pe-tema-calatoriilor-in-ue,-ca-“toti-am-fost-de-acord-ca-ne-trebuie-un-certificat-digital-care-sa-ateste-vaccinarea”.

Angela Merkel anunță, după summitul liderilor europeni pe tema călătoriilor în UE, că “toți am fost de acord că ne trebuie un certificat digital care să ateste vaccinarea”.

Pașapoartele de vaccinare care permit oamenilor să călătorească fără restricții în statele blocului comunitar, în pofida pandemiei, vor fi disponibile probabil înainte de începerea verii, a declarat cancelarul german Angela Merkel, după un summit virtual al UE.

Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Merkel, adăugând că Comisia ar avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.

Acum trei luni OMS anunța că analizează posibilitatea acordării de „certificate electronice de vaccinare” pentru călătorii internaționale. Mai mult, giganții din domeniul sănătății și tehnologiei, inclusiv Microsoft și Oracle, s-au aliat pentru a crea ”pașapoarte de vaccinare”, astfel încât oamenii să poată dovedi că au fost imunizați.

Sursă: Reuters