Ministrul Transporturilor cere autorităților “să restabilim ordinea și circulația metroului bucureștean. Este o chestiune de ordine publică.”

Reamintim că în această dimineață angajații Metrorex au declanșat un protest spontan. Stațiile de metrou sunt închise și nu este permis accesul călătorilor în subteran. Potrivit companiei, angajații sunt cei care au blocat calea de rulare. 

Cătălin Drulă anunțase anterior că a depus plângere la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului. Și ministrul de Interne Lucian Bode a precizat că structurile MAI au deschis un dosar penal pentru neasigurarea continuității transportului public cu metroul: ”E obligatoriu să fie asigurat minimum o treime a transportului cu metrou, în cazul unui conflict de muncă. În consecință, cei care au organizat protestul vor suporta consecințele. Conducerea Metrorex ne-a transmis o plângere, iar noi am deschis un dosar de umărire penală. Cine și-a asumat să facă acest conflict spontan va da socoteală în instanță”.

Principalele declarații ale ministrului Transportului, Cătălin Drulă:

  • Le cer scuze bucureștenilor pentru că au fost obligați să treacă prin acest eveniment neplăcut. Câtă vreme sunt eu aici, vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în fața mafiei, pentru că despre asta e vorba. Liderul de cartel a decis că bucureșteni nu contează, a decis că singurul lucru care contează sunt banii firmei pe care îi controlează. O spun foarte clar, Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut atâția ani nu mai merge.
  • Am făcut plângere la DNA; pentru zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență, șantaj. Am încredere că Justiția își va face datorie. Metrorex evaluează pagubele, care se ridică la milioane de lei, și se va îndrepta pentru recuperarea banilor. Metroul trebuie să își reia circulația.
  • Autoritățile care veghează ordinea publică, să își facă datoria. Numai ei pot elibera șina de acești infracționaliști. Nimeni nu a fost concediat, niciun salariu nu a fost redus.
  • Mizele sunt altele. Controlul oneros asupra proprietății statului, spațiile comerciale ocupate fără drept.