anglia-premierul-johnson-a-anuntat-ca-de-saptamana-viitoare-se-vor-deschide-magazinele,-salile-de-sport-si-terasele-in-aer-liber:-“lunea-viitoare-eu-insumi-voi-merge-intr-un-pub-sa-ridic,-ireversibil,-o-halba-cu-bere.”

Anglia. Premierul Johnson a anunțat că de săptămâna viitoare se vor deschide magazinele, sălile de sport și terasele în aer liber: “Lunea viitoare eu însumi voi merge într-un pub să ridic, ireversibil, o halbă cu bere.”

Având în vedere ritmul rapid de vaccinare în Marea Britanie și numărul de infectări în scădere, Boris Johnson a spus că Anglia va trece la etapa a doua de ieșire din carantină începând cu 12 aprilie, ca parte din planul de relaxare treptată. Privind introducerea unor certificate care să ateste vaccinarea unei persoane, Boris Johnson a spus că acestea nu sunt avute în vedere nici acum, în etapa a doua de relaxare, dar nici în cea de-a treia. De aceastea ar putea depinde și organizarea de evenimente mai mari.

Johnson a mai spus că speră că din 17 mai vor putea fi permise călătoriile internaționale, dar a avertizat că vor fi avute în vedere și evoluțiile privind noile cazuri din alte țări. BBC precizează că guvernul va oferi noi detalii privind călătoriile  pe 12 aprilie. 

Totodată, premierul a îndemnat oamenii să continue să lucreze de acasă atunci când este posibil și să reducă pe cât posibil călătoriile interne.

Acum o săptămână autoritățile au permis ieșirile în grup de până la șase persoane și activitățile sportive în aer liber. De asemenea, pe data de 8 martie au fost redeschise școlile. Autoritățile speră ca restricțiile să fie ridicate definitiv până în luna iunie.

Surse alternative: Reuters, BBC