oxford-suspenda-temporar-studiul-privind-administrarea-dozelor-de-astrazeneca-la-copii-si-adolescenti:-”nu-au-aparut-probleme-legate-de-siguranta-asteptam-informatii-suplimentare-despre-legatura-dintre-imunizare-si-formarea-cheagurilor-de-sange-la-adulti”.

Oxford suspendă temporar studiul privind administrarea dozelor de AstraZeneca la copii și adolescenți: ”Nu au apărut probleme legate de siguranță. Așteptăm informații suplimentare despre legătura dintre imunizare și formarea cheagurilor de sânge la adulți”.

Cercetarea pe copii și adolescenți a fost oprit după ce un oficial al EMA a admis că există o legătură între vaccinare și apariția cheagurilor de sânge. În următoarea perioadă, autoritatea britanică a medicamentului va investiga această legătură.

Studiul la scară micro se desfășura în Marea Britanie (peste 200 de tineri cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani), iar datele privind suspendarea temporară au fost publicate de Wall Street Journal. Un purtător de cuvânt al Oxford a declarat publicației că nu au apărut probleme de siguranță în cadrul procesului în sine, dar sunt îngrijorări mai largi cu privire la problemele rare de coagulare la adulți.

Oxford spune că așteaptă datele relevante din ancheta desfășurată de autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie. Actualizări pe acest subiect ale Agenția de Reglementare a Medicamentelor din UE și ale autorității de reglementare din Marea Britanie sunt așteptate în următoarele zile.

Surse alternative: Wall Street Journal, BBC.

Sursa foto: Aron M//Dreamsteam.