bucuresti-comitetul-municipal-pentru-situatii-de-urgenta-a-decis-ca-activitatea-in-interior-a-restaurantelor,-barurilor-si-a-salilor-de-spectacole-se-va-relua,-incepand-de-luni,-dupa-ce-rata-de-incidenta-a-scazut-la-2,62-la-mia-de-locuitori.

București. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis că activitatea în interior a restaurantelor, barurilor și a sălilor de spectacole se va relua, începând de luni, după ce rata de incidență a scăzut la 2,62 la mia de locuitori.

Principalele declarații ale Prefectului Alin Stoica:

  • A fost luată hotărârea de a trece în scenariul galben, cu incidența de sub 3 la mie. Azi incidența este 2,62, astfel încât poate fi permisă funcționarea sălilor de spectacol, a restaurantelor în interior, la 30% din capacitate, începând de mâine.
  • Toți operatorii economici vor avea programul până la orele 21. Se menține restricția de circulație după 22.
  • Încă suntem pe o incidență destul de mare, suntem încă în scenariul galben, există pericolul ca incidența să crească, ca lucrurile să se întoarcă, trebuie să menținem restricțiile.
  • Următorul prag este de 1,5 la mie, atunci restaurantele și sălile de spectacole vor funcționa la o capacitate de 50%, iar evenimentele în aer liber de până la 300 de persoane vor fi permise.
  • Hotărârea de guvern în ceea ce privește starea de alerta o să fie și ea revizuită, vom vedea ce se îmtâmplă atunci.