londra-ministrul-indian-si-intreaga-delegatie-trimisa-la-intalnirea-ministrilor-de-externe-din-tarile-g7-s-au-autoizolat,-dupa-depistarea-a-doua-cazuri-de-coronavirus.

Londra. Ministrul indian și întreaga delegație trimisă la întâlnirea miniștrilor de Externe din țările G7 s-au autoizolat, după depistarea a două cazuri de coronavirus.

“Aseară am fost informat despre expunerea la posibile cazuri Covid pozitive. Ca o măsură de prudență și din considerație față de ceilalți participanți, am decis să-mi desfășor activitatea în modul virtual, inclusiv în cazul întâlnirii G7 de astăzi,” a scris pe Twitter ministrul indian de Externe, Subrahmanyam Jaishankar.

Jaishankar s-a întâlnit ieri cu Priti Patel, ministrul britanic de Interne, dar acesta nu a fost nevoit să se izoleze, deoarece întâlnirea a avut loc în conformitate cu normele existente și ambii au purtat măști.

India nu face parte din Grupul celor șapte țări puternic industrializate, dar fusese invitată să participe (alături de Australia, Africa de Sud și Coreea de Sud), pentru a discuta tensiunile din Pacific, dar și pentru a găsi soluții pentru explozia epidemică cu care se confruntă în prezent.

Marea Britanie găzduiește reuniunea de trei zile, prima de acest fel după doi ani, și este un precursor al întâlnirii la nivel de șefi de state a summit G7, care va avea loc în iunie.

Sursă: Reuters