ministerul-apararii-anunta-ca-ultimii-o-suta-de-militari-romani-au-parasit-bazele-din-afganistan,-dupa-19-ani-de-misiuni-desfasurate-in-cadrul-nato-trupele-aliate-au-inceput-retragerea-la-1-mai.

Ministerul Apărării anunță că ultimii o sută de militari români au părăsit bazele din Afganistan, după 19 ani de misiuni desfășurate în cadrul NATO. Trupele aliate au început retragerea la 1 mai.

Ministerul Apărării a anunțat pe pagina de Facebook că ultimii militari român, din Batalionul de Protecţie a Forţei Jderii, au plecat de pe aerodromul afgan Kandahar și au încheiat astfel cei 19 ani de prezență în Afganistan.

Ultimii militari români și americani s-au adunat pe aeroport și s-au îmbarcat în avioane. Mașinile de luptă au părăsit pozițiile de apărare și au fost îmbarcate în aeronave C-17 Globemaster III.

De-a lungul anilor, România a participat la operațiunile Enduring Freedom, International Security Assistance Force (ISAF) sau Resolute Support, în calitate de partener al NATO. În cele aproape două decenii, peste 32 de mii de militari au fost prezenți în teatrul de operații Afganistan.

Retragerea coordonată a trupelor NATO a început la 1 mai, iar procesul se va încheia complet pe 11 septembrie.

Sursa foto: Facebook MApN.