bacalaureat-2021-probele-de-competente-lingvistice-si-digitale-nu-se-vor-sustine-nici-in-acest-an,-ci-vor-fi-echivalate-proiectul-de-ordonanta-a-fost-adoptat-in-sedinta-de-guvern.

Bacalaureat 2021. Probele de competențe lingvistice și digitale nu se vor susține nici în acest an, ci vor fi echivalate. Proiectul de ordonanță a fost adoptat în ședința de Guvern.

Ministerul Educației anunță că în ședința de Guvern de miercuri a fost adoptat proiectul de Ordonanță de Urgență prin care se echivalează/se recunosc următoarele probe pentru examenul de bacalaureat, în condițiile în care pandemia de coronavirus impune organizarea examenelor în condiții excepționale:

  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale).
  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal.
  • proba de evaluare a competenţelor digitale.

Ministerul Educației va emite ordinul de aprobare a metodologiei de punere în aplicare a acestei măsuri în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgenţă.