britney-spears-a-cerut-unei-instante-din-los-angeles-finalizarea-tutelei-instituite-in-urma-cu-13-ani,-argumentand-ca-“este-in-depresie,-traumatizata”,-iar-tatal-sau-o-controleaza-“100000%”.

Britney Spears a cerut unei instanțe din Los Angeles finalizarea tutelei instituite în urmă cu 13 ani, argumentând că “este în depresie, traumatizată”, iar tatăl său o controlează “100.000%”.

Jamie Spears, tatăl cântăreței, a fost desemnat de o instanță pentru a fi tutorele acesteia, în 2008. Astfel, el a controlat în acest timp toate aspectele care țin de viața profesională și personală a fiicei sale, care nu a mai avut acces la bani și alte bunuri materiale. Britney Spears spune că vrea să își dea în judecată familia, pentru felul în care a fost tratată. 

“Sunt traumatizată. Îmi vreau viața înapoi. Această tutelă îmi face mai mult rău decât bine. Merit să am o viață, am muncit toată viaţa mea. (…) Am spus întregii lumi că sunt bine şi că sunt fericită – este o minciună. Tatăl meu și oricine este implicat în această tutelă și în această pedeapsă ar trebui să fie în închisoare”, a declarat Britney Spears în cadrul audierii online. Aceasta a mai spus că a fost forțată să se interneze într-un spital de sănătate mintală, care a costat 60.000 de dolari pe lună, după ce a anulat concertele planificate la începutul anului 2019.

În vârstă de 39 de ani, Spears a mai spus că vrea să se căsătorească și să aibă un copil, dar tutela nu-i permite astfel de decizii. Sistemul judiciar american folosește tutela în cazul persoanelor ce nu pot să ia decizii pe cont propriu, cum ar fi cele care suferă de anumite boli psihice. Tutela a fost instituită în perioada în care Britney Spears a început să aibă “un comportament chestionabil” în urma unui divorț şi a procesului privind custodia copiilor. Jamie renunțase temporar să mai fie tutorele fiicei sale în 2019, din motive de sănătate, și nu și-a mai reluat rolul. Britney a cerut instanței ca această măsură să fie definitivă și a solicitat fie plasată supravegherea unui profesionist.

Avocații lui Jamie Spears spun că acesta a administrat “exemplar” întreaga situație, inclusiv averea artistei.

Surse alternative: BBC, Reuters, Forbes
Foto: Britney Spears Instagram; Fabio Diena – Dreamstime.com