insp-avertizeaza:-in-municipiul-pitesti-si-in-comunele-invecinate-exista-transmitere-comunitara-sustinuta-a-tulpinii-delta-de-coronavirus-numarul-total-de-infectari-cu-aceasta-varianta-a-crescut-cu-13-in-ultima-saptamana-si-a-ajuns-la-57.

INSP avertizează: În municipiul Pitești și în comunele învecinate există transmitere comunitară susținută a tulpinii Delta de coronavirus. Numărul total de infectări cu această variantă a crescut cu 13 în ultima săptămână și a ajuns la 57.

“În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta. În schimb, există evidențe de transmitere comunitară susținută în mun. Pitești și în comunele învecinate”, transmite Institutul Național de Sănătate Publică.

De altfel, în județul Argeș a fost înregistrat recent și primul deces provocat de tulpina Delta.

Potrivit INSP, în ultima săptămână au fost secvențiate 83 de probe, dintre care s-au confirmat tot atâtea de cazuri de infectare cu una dintre variantele care determină îngrijorare (VOC).

Astfel, până la data de 27 iunie 2021 au fost raportate la INSP 2.307 secvențieri, dintre care 1.628 de cazuri au fost confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare. Dintre acestea:

  • 1.621 de cazuri sunt cu varianta Alpha (britanică),
  • 11 cu varianta Beta (sud-africană),
  • 22 cu varianta Gamma (braziliană),
  • 57 cu varianta Delta (indiană).

Rata de confirmare cu VOC a crescut ușor, ajungând la 74%.

S 25 Informare Cazuri Cu Variante Care Determina îngrijorare (VOC)