sri-anunta-ca-doi-cetateni-apatrizi-au-fost-declarati-indezirabili-pe-teritoriul-romaniei-timp-de-zece-ani,-pentru-propaganda-terorista.

SRI anunță că doi cetăţeni apatrizi au fost declarați indezirabili pe teritoriul României timp de zece ani, pentru propagandă teroristă.

Conform Serviciului Român de Informații, cetățenii apatrizi F.A și B.M au manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale de propagandă teroristă, fiind implicați în promovarea acestora cu intenția de a convinge și a atrage noi adepți. F.A și B.M au un comportament, atitudini și opinii specifice persoanelor aflate în proces de radicalizare.

SRI a acționat în scopul prevenirii materializării amenințărilor la adresa securității naționale, rezultate din prezența și activitățile desfășurate pe teritoriul României de către cetățenii străini.

Ca urmare a sentinței Curții de Apel București, străinii au fost luați în custodie publică la data de 9 iulie, de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

Sursă: SRI