grecia-guvernul-a-introdus-obligativitatea-vaccinarii-impotriva-covid-pentru-anumite-categorii-profesionale,-intre-care-si-lucratorii-din-domeniul-sanitar-in-baza-unor-noi-restrictii,-doar-persoanele-vaccinate-vor-avea-acces-in-interiorul-barurilor,-teatrelor-sau-cinematografelor.

Grecia. Guvernul a introdus obligativitatea vaccinării împotriva Covid pentru anumite categorii profesionale, între care și lucrătorii din domeniul sanitar. În baza unor noi restricții, doar persoanele vaccinate vor avea acces în interiorul barurilor, teatrelor sau cinematografelor.

Pentru personalul caselor de îngrijire medicală vaccinarea începe imediat, iar pentru restul lucrătorii din domeniul sănătății la 1 septembrie, potrivit premierului Kyriakos Mitsotakis, care a adăugat: Țara nu se va închide din nou din cauza unora. Nu Grecia este în pericol, ci grecii nevaccinați”. Ca parte a noilor măsuri restrictive, doar persoanele vaccinate vor fi primite în interior în baruri, cinematografe, teatre și alte spații închise.

Comitetul Național de Bioetică a recomandat săptămâna trecută vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sanitar “ca măsură de ultimă instanță”, dacă eforturile de încurajare a inoculării se dovedesc ineficiente. Un sondaj de opinie a arătat că majoritatea grecilor sunt în favoarea măsurii pentru anumite grupuri profesionale care lucrează cu publicul.

Grecia va începe vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani împotriva coronavirusului săptămâna acesta, au declarat astăzi autoritățile: “Riscul de îmbolnăvire în această grupă de vârstă este mic, dar există”, a declarat șeful comitetului de vaccinare al Greciei, Maria Theodoridou. Principala caracteristică a acestei grupe este răspândirea virusului în societate, care ar putea include persoane vulnerabile sau nevaccinate.

Cu o populație de 11 milioane de oameni, Grecia a vaccinat cu cel puțin o doză 5.2 milioane de persoane, în timp ce aproximativ 41% din populația generală este complet imunizată. În efortul de a accelera campania de vaccinare, guvernul a oferit stimulente, inclusiv bani și date mobile gratuite pentru tineri, pentru a ridica rata la 70% până în toamnă.

Grecia a raportat luni 2.065 de noi cazuri de Covid și 10 decese, ceea ce a ridicat bilanțul total al infectărilor la 440.872, iar numărul de morți la 12.802, de la începutul pandemiei.

Sursa: Reuters.