germania-o-asistenta-medicala-a-vaccinat-peste-opt-mii-de-persoane-cu-ser-fiziologic-in-loc-de-ser-anti-covid-autoritatile-fac-apel-la-cetateni-sa-se-prezinte-din-nou-la-centrul-de-vaccinare-pentru-a-fi-imunizati.

Germania. O asistentă medicală a vaccinat peste opt mii de persoane cu ser fiziologic în loc de ser anti-Covid. Autoritățile fac apel la cetățeni să se prezinte din nou la centrul de vaccinare pentru a fi imunizați.

Potrivit autorităților germane, la începutul lunii martie, peste 8.600 de persoane au primit soluție salină în loc de vaccin Pfizer, cele mai multe persoane fiind în vârstă, vulnerabile. Nu sunt clare motivele pentru care asistenta medicală care a administrat injecțiile la un centru de vaccinare din Friesland (nordul Germaniei) ar fi recurs la acest gest, însă anchetatorii spun că potrivit opiniilor pe care aceasta le-a distribuit pe rețelele de socializare, era “sceptică” față de vaccinurile anti-Covid.

Deși injectarea soluției saline nu este periculoasă pentru organism, autoritățile consideră că oamenii sunt în pericol, pentru că se consideră imunizați și în realitate nu sunt. Suspecta este anchetată de o unitate care investighează infracțiuni motivate politic.

Sursa alternativă: The Guardian