volumul-total-lucrarilor-de-constructii-a-crescut-in-prima-jumatate-a-anului,-dar-cele-de-infrastructura-a-scazut-sub-nivelul-din-perioada-starii-de-urgenta-cresterea-vine-doar-din-sectorul-rezidential.

Volumul total lucrărilor de construcții a crescut în prima jumătate a anului, dar cele de infrastructură a scăzut sub nivelul din perioada stării de urgență. Creșterea vine doar din sectorul rezidențial.

Potrivit Institutului Național de Statistică:

  • În luna iunie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă cu +11,4%, iar faţă de iunie 2020 cu +10% (serii brute);
  • În primele șase luni din 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de perioada 1.I-30.VI.2020 cu +6,1% (serie brută);
  • Pe obiect de construcţii, în primele șase luni a fost înregistrată o creştere de +27% pe șantierele de clădiri rezidenţiale, în timp ce volumul lucrărilor în cazul clădirilor nerezidenţiale a scăzut cu -0,4%, iar cel al construcţiilor inginereşti (de infrastructură) a scăzut cu -0,1%.
  • Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au crescut cu +14%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-10,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,6%).