meteorologii-au-actualizat-avertizarea-anterioara-de-furtuni-si-instabilitate-atmosferica-si-au-emis-un-nou-cod-portocaliu-pentru-sudul,-centrul-si-estul-romaniei,-valabil-de-la-ora-14-si-pana-maine-dimineata.

Meteorologii au actualizat avertizarea anterioară de furtuni și instabilitate atmosferică și au emis un nou Cod Portocaliu pentru sudul, centrul și estul României, valabil de la ora 14 și până mâine dimineață.

Potrivit meteorologilor în intervalul 18 august, ora 14.00 – 19 august, ora 06.00, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70-90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și izolat 50-70 l/mp.

Totodată, meteorologii au emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil pentru perioada 18 august, ora 10 – 19 august, ora 8 pentru Iași, Bacău, Vaslui, Neamț, Harghita, Sibiu, Vâlcea, Teleorman, Giugiu, Constanța și București. Astfel, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.