elon-musk-spune-ca-tesla-va-construi-un-prototip-de-robot-umanoid-pana-anul-viitor,-care-va-fi-capabil-sa-efectueze-sarcini-repetitive-si-va-fi-conceput-pe-baza-tehnologiei-folosite-acum-pentru-masinile-cu-pilot-automat.

Elon Musk spune că Tesla va construi un prototip de robot umanoid până anul viitor, care va fi capabil să efectueze sarcini repetitive și va fi conceput pe baza tehnologiei folosite acum pentru mașinile cu pilot automat.

”Se intenționează să fie prietenos, desigur, și să navigheze printr-o lume a oamenilor și să elimine sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare. Dacă un robot umanoid funcționează și poate îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, are șansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forței de muncă”, a spus Musk.

Musk a mai spus că robotul se bazează pe aceleași cipuri și senzori pe care mașinile Tesla le folosesc pentru funcțiile de pilot automat. Va avea o înălțime de aproximativ 1,73 m și o greutate de aproape 57 de kilograme. Va fi dotat cu un ecran în zona capului unde vor fi instalate camerele cu pilot automat, iar viteza de deplasare va fi de 8 km pe oră. Va putea să transporte 20 de kilograme și să ridice  68 de kilograme.

Cu toate acestea, Musk a avertizat că robotul ”probabil că nu va funcționa” la început.

Jurnaliștii americani remarcă faptul că Tesla Bot este un exemplu de spectacol al lui Musk, în care anunță că Tesla lucrează la produse interesante programate să apară peste ani de zile în viitor pentru a stimula susținătorii, inclusiv angajații, clienții și investitorii, însă, adesea, aceste anunțuri nu se concretizează conform cronologiei prevăzute. De exemplu, în aprilie 2019, Musk anunța că Tesla va avea un milion de ”robotaxi” autonome pe șosele în 2020, însă acestea nu există. În octombrie 2016, Musk a organizat un eveniment pentru a prezenta un produs pe care l-a numit ”Solar Roof”. Țiglele solare expuse s-au dovedit a fi doar conceptuale.

Sursă alternativă: CNBC