marea-britanie-activistii-de-mediu-si-micii-pescari-declara-o-“stare-de-urgenta”-in-zonele-piscicole-din-sudul-tarii,-din-cauza-pescuitului-cu-nave-mari-denunta-un-impact-negativ-asupra-ecosistemului-si-mijloacelor-de-trai-ale-comunitatilor-de-pescari.

Marea Britanie. Activiștii de mediu și micii pescari declară o “stare de urgență” în zonele piscicole din sudul țării, din cauza pescuitului cu nave mari. Denunță un impact negativ asupra ecosistemului și mijloacelor de trai ale comunităților de pescari.

Greenpeace susține că populația de pește s-a redus drastic din cauza acțiunii navelor de pescuit cu plase, cunoscute drept “traulere”. Activiștii susțin că ecosistemul marin și mijloacele de trai ale micilor pescari sunt puse în pericol, în timp ce pescarii denunță o criză majoră de pește în Canalul Mânecii și în sudul Mării Nordului.

“Pescarii din zona sudică se plâng de faptul că nu mai au ce prinde. Cel mai adesea învinuiesc traulerele, care se mișcă extrem de rapid. Pentru micii pescari, nu mai rămâne nimic, pur și simplu nu pot concura cu aceste tipuri de vase”, a explicat Chris Thorne, de la Greenpeace.

Conform Sky News, în ultimii ani s-au înmulțit expedițiile traulerelor în apele sudice și estice, motiv pentru care Greenpeace promovează interzicerea lor pe o rază de 12 mile în jurul țărmului.

Un purtător de cuvânt al Departamentului britanic de Mediu a declarat că toate navele de pescuit din Regat sunt obligate să respecte toate reglementările în vigoare, inclusiv cele legate de durabilitate: “Le-am interzis deja navelor britanice și din UE să mai folosească metoda cu plase cu electroșocuri”.

Sursa: Sky News.

Sursa foto: Atosan | Dreamstime.com