germania-luare-de-ostatici-pe-autostrada-a9,-in-bavaria,-la-sud-de-nurnberg-dupa-ore-de-negocieri,-politia-a-arestat-un-barbat-care-ii-luase-ostatici-pe-cei-doi-soferi-ai-unui-autobuz-circulatia-intre-munchen-si-berlin-a-fost-intrerupta.

Germania. Luare de ostatici pe autostrada A9, în Bavaria, la sud de Nürnberg. După ore de negocieri, poliția a arestat un bărbat care îi luase ostatici pe cei doi șoferi ai unui autobuz. Circulația între Munchen și Berlin a fost întreruptă.

Despre incident există puține informații, presa germană vorbind fie de doi, fie de trei ostatici. Poliția a anunțat doar că a închis la ora 17 autostrada Munchen-Nurnberg-Leipzig-Berlin și a confirmat că o situație cu ostatici este în desfășurare. Mai târziu, la ora 21.30, tot poliția a anunțat că un bărbat a fost arestat, dar autostrada a rămas închisă, ca măsură de precauție.

Potrivit Bild, a fost vorba de un autocar venit din străinătate, iar negocierile cu răpitorul au durat mult din cauza dificultăților de translație. Tot Bild vorbește despre până la trei persoane ținute captive, în timp ce Deutsche Welle spune că atacatorul i-a luat ostatici pe cei doi șoferi ai autobuzului, iar ceilalți pasageri au reușit să fugă pe câmp.

Surse alternative: Bild, Deutsche Welle