administratia-fondului-de-mediu-anunta-ca-bugetul-alocat-persoanelor-fizice-pentru-rabla-clasic-a-fost-epuizat,-iar-autoritatile-incearca-sa-obtina-noi-resurse-financiare-pentru-suplimentarea-programului.

Administrația Fondului de Mediu anunță că bugetul alocat persoanelor fizice pentru Rabla Clasic a fost epuizat, iar autoritățile încearcă să obțină noi resurse financiare pentru suplimentarea programului.

“Având în vedere faptul că, în prezent, bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Clasic este epuizat, AFM, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sunt în proces de identificare a unor resurse financiare necesare unor noi alocări în cadrul programului”, transmite Administrația Fondului de Mediu (AFM) printr-un comunicat de presă. 

Pentru acest program, valoarea alocată persoanelor fizice în anul 2021 este de 510 milioane lei, care a fost integral rezervată. Astfel, potrivit datelor de pe site-ul AFM, în cadrul Rabla Clasic 2021 s-au înscris până pe 13 octombrie 51.939 persoane fizice, iar până în prezent au fost achiziționate 35.890 autovehicule și 305 motociclete. De asemenea, s-au înscris și 3.450 persoane juridice, fiind achiziţionate 1.973 autovehicule.

Persoanele care casează o maşină mai veche de 8 ani beneficiază în cadrul Programului Rabla Clasic de o primă de 7.500 lei la achiziţionarea unei maşini noi. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.500 de lei, dacă emisiile generate de noul autovehicul sunt reduse, iar în cazul în care motorul este unul hibrid, se adaugă un ecobonus în valoare de 3.000 de lei. Toate aceste bonificații se pot cumula, astfel că prin Rabla Clasic, reducerea maximă poate ajunge la 12.000 de lei.